sobota, 2. november 2013

Kaj je Cart? / What is CART?

Gotovo poznate besedo cart? Z njo se srečamo že v otroštvu. Joj, kako je cart ta otročiček, kakšna cart oblačila, kako cart copatki, sobica je zelo cart opremljena, cart, cart, cart...  Ko pa je nekaj tako cart, da že poka po šivih, se začne pisati beseda z velikimi črkami. CART. Tako zelo cart je sejem unikatov, ki ima sedež v Celju in se odvija vsako tretjo soboto v mesecu, pred Osrednjo knjižnico Celje. Celje art ali CART smo skupina ustvarjalcev, z organizatorji sejma na čelu, ki vsak mesec pokažemo  svojo stojnico z izdelki na ogled obiskovalcem in mimoidočim. 


Cart se je čisto zares rodil v mestnem parku Celje. Kot seme regratove lučke, kot idejo, ga je skupina ustvarjalk prenesla na drugo stran Savinje, v stari del mesta. Takrat je zacvetel v svoji cart podobi. Obiskovalce in mimoidoče razveseljuje od julija 2012.


Organizatorke se trudimo vsak mesec posebej, da sejem ne bi bil samo sejem, temveč dogodek z vsebino. Ker delujemo samostojno in le s podporo knjižnice, ki nam odstopi zunanje prostore, smo prepuščene lastni iznajdljivosti in kreativnosti ter prostovoljstvu izredno prijaznih posameznikov.














Torej na CARTU je vedno zelo pestro, veselo in domače. Da bi to vzdušje, kar se da najbolje prikazali, nam pomaga fotograf Sašo Novoselič.






Pridite, kaj naokrog, spehodite se po unikatni ulici.


1 komentar:

Andreja Z pravi ...

Čestitke za blog. Bom večkrat pokukala k vam. Kot sem obljubila Hali, upam, da uspem eno CART soboto tudi do Celja!