petek, 22. november 2013

Kdo smo cartike? Oseba št. 2 / cART Persone No. 2

V tokratni objavi predstavljamo še eno članico pisane cART ekipe.
Na vrsti je Danijela Lončar.


Danijela ustvarja pod imenom Hrandica in z znamko HrANDMADE. Njene specialitete so nakitni unikati z ročno poslikanimi vzorci ter pikasta bitja, ki jim pravi Srečnolonice, akvarelne prinašalke sreče, za samce, samice in hišne mladiče. Srečnolonice, ki jih najdete na voščilnicah, razglednicah, lesenih kompletih, tekstilu, nakitu, v obliki igrač in uokvirjenih akvarelnih slik, so prisrčna pridobitev v svetu otrok in odraslih.


Danijela v cART ekipi skrbi, da črne stvari izgledajo rozaste in da siv dan dobi nekaj sončnih žarkov. Rada trosi pozitivno energijo predvsem pa želi, da se razstavljalci počutijo cart. Na samem sejmu je zadolžena za info točko in rdečo nit sejma, izven sejma pa skrbi za blog in prepoznavnost sejma zunaj slovenskih meja.








Danijelo lahko spremljate na FB strani , izdelke pa si lahko ogledate tudi v  FB galeriji in na njenem blogu
Želje, pobude in ideje sprejema na naslov hrandica@gmail.com .


sreda, 20. november 2013

14. CART

Takole, pa je za nami še en sejem. Kljub temu, da smo ga obaravali že rahlo zimsko s pingvinčki,nas je grel sonček in lepo vreme. Pingvinčki  so pozdravili mimoidoče in razstavljalce na info točki, vsakdo pa si je lahko izdelal svojega na delavnicah pod vodstvom naše Urške. Delavnice so bile dobro obiskane kot ponavadi in nastalo je kar nekaj prijateljčkov z južnega tečaja.







Prostor med Osrednjo knjižnico Celje in kavarno Miško Knjižko je bil, po jutranjem prebujanju mesta ob Savinji, izredno živahen. To povedo tudi fotografije, ki so jih tokrat prispevali različni fotografski mojstri. Najbolj nas je razveselil naš uradni fotograf, ki je bil spet na mestu dogodka. Njegov prispevek o sejmu, si  lahko ogledate na tej povezavi, več fotografij pa na FB.
K sejmu so foto prispevek dali tudi Tomaž Žnider in Aleš Poljanšek ter Danijela Lončar.
Zelo smo veseli lepe galerije fotografij, ki prikazujejo naš sejem v vsej svoji lepoti.








Da nas ne bi zeblo, smo cartike poskrbele za tople napitke, vsaka razstavljalka pa je imela s seboj svojo najljubšo skodelico.


Pa naj še kdo reče, da nismo fejst :))) .

Če ne verjamete, se pridite sprehodit po decemberski unikatni ulici in si ustvarite svoje mnenje.









torek, 12. november 2013

PRIPRAVE NA SEJEM / FAIR PREPARATIONS


Za nami je prijeten delovni vikend ekipe Cart.


Pripravljanje, štetje, sortranje...


V dobrem vzdušju tudi dobre ideje pridejo kar same. Mar ne?


Se vidimo v unikatni ulici, se vidimo na Cart-u.

petek, 8. november 2013

Kdo smo Cartike? Oseba št. 1/ Who are Cartike? Persone No. 1

Tretja  objava ima takšno pravljično število, zato bi bilo primerno, da jo tako tudi oblikujemo. Mislim, da je zdaj čas, da predstavimo tudi organizatorsko ekipo, tim, družino, kakorkoli jo že lahko poimenujemo. Cartike.
Bomo šli kar po abecedi in danes predstavili prvo.

Taja Kveder


Taja, ljubiteljica barv in vzorčkov, vedno v pogonu. Njeni možgani nikoli ne spijo. Vedno se nekaj kuha, napleta, prepleta. Če ne z blagom in trakci, pa s poslovnimi načrti in promocijskimi idejami. Taja ustvarja za male in velike dame. Oblekice, krilca, torbe potepinke, nakupovalke, predpasnike, mošnjičke, oblekice za telefone in še kaj. Z njenimi oblačili ponesete s seboj delček njene zgodbe in naprej gradite svojo.






Taja je v naši ekipa  gonilna sila, brca v tazadnjo, zato jo imamo tako zelo radi. Vsak tim rabi nekoga takšnega mar ne. ♥ Na Cart sejmu jo boste našli na INFO točki, kjer bo okljukala vašo prosotnost, razdelila priponke in vas pocartljala s priboljški.

Tajo in njene izdelke najdete na spodnjih povezavah.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.165767973557287.37127.163526917114726&type=3

https://www.facebook.com/Tajadesign.si?directed_target_id=0

http://tajadesign.weebly.com/

Pišete pa ji lahko tudi na naslov  taja.design@gmail.com .


torek, 5. november 2013

Zasuti s prijavnicami / Buried under application forms

Biti zasut ni prijeten občutek, a če te zasujejo prijavnice ustvarjalnih posameznikov, je kot bi ležal pod kupom unikatov.
Zaključili smo s prijavami za novembrski sejem in z velikimi težavami izbrali sodelujoče. Verjemite, takšno delo je izredno težko. Iz enega ogromnega kupa prijavnic narediš tri, potem krčiš na dva kupa, da na koncu spet dobiš enega, tistega tapravega. Ker smo omejeni s prostorom, žal ne moremo izbrati toliko sodelujočih, kot bi želeli. Prednost med vsemi pa imajo izvirni in kvalitetni izdelki. 


In kdo bodo tokratni sodelujoči?

[Ana Haberman • Tri lukne] [Andreja Perić Jezernik • Sofikleja] [Angel.si] [Anja Berložnik • HOME ART] [Anja Rakun • Varius.si nakit iz lesa] [Barbara Lendvaj • babsy] [Barbara Romih • BUBA] [Darja Goličnik • Darja Goličnik] [Darja Rojc • Sassy unikatne pletenine] [Gordana Lenart • OKRASKI KVAČKE TAČKE] [Janja Priveršek • JP design] [Karmen Poredoš • Vse moč stekleni izdelki] [Klavdija Merkač Štraser • Rožni vrt] [Klavdija Zupanc • Ustvarjeno na podstrešju] [Lidija Kovačević Begić (HR) • Lidijini anđeli] [Manja Koren Kodele • Okvirček] [Martina Kerpan Vinkovič • Ti.na] [Mateja Pavlič • ARTEKINDI] [Mihela Jezernik • Ustvarjalni pristan] [Nataša Pouh • Saniana, ročna izdelava unikatnih copat] [Nina Mlakar • studio Ninocka] [Urša Špeh • Urssula] [Zdenka Kosednar • Čarobna preja] [Branka Žula • Hali design] [Danijela Lončar • HrANDMADE by Hrandica] [Špela Poljanšek • SpeLinea] [Taja Kveder • Taja design] [Urška Sotler • Urškin raj] [Ajda Seničar • P!ka . Za piko na i.]

Pestro bo in ni za zamudit! 


Rezervirajte svojo soboto in se sprehodite po unikatni ulici.

sobota, 2. november 2013

Kaj je Cart? / What is CART?

Gotovo poznate besedo cart? Z njo se srečamo že v otroštvu. Joj, kako je cart ta otročiček, kakšna cart oblačila, kako cart copatki, sobica je zelo cart opremljena, cart, cart, cart...  Ko pa je nekaj tako cart, da že poka po šivih, se začne pisati beseda z velikimi črkami. CART. Tako zelo cart je sejem unikatov, ki ima sedež v Celju in se odvija vsako tretjo soboto v mesecu, pred Osrednjo knjižnico Celje. Celje art ali CART smo skupina ustvarjalcev, z organizatorji sejma na čelu, ki vsak mesec pokažemo  svojo stojnico z izdelki na ogled obiskovalcem in mimoidočim. 


Cart se je čisto zares rodil v mestnem parku Celje. Kot seme regratove lučke, kot idejo, ga je skupina ustvarjalk prenesla na drugo stran Savinje, v stari del mesta. Takrat je zacvetel v svoji cart podobi. Obiskovalce in mimoidoče razveseljuje od julija 2012.


Organizatorke se trudimo vsak mesec posebej, da sejem ne bi bil samo sejem, temveč dogodek z vsebino. Ker delujemo samostojno in le s podporo knjižnice, ki nam odstopi zunanje prostore, smo prepuščene lastni iznajdljivosti in kreativnosti ter prostovoljstvu izredno prijaznih posameznikov.














Torej na CARTU je vedno zelo pestro, veselo in domače. Da bi to vzdušje, kar se da najbolje prikazali, nam pomaga fotograf Sašo Novoselič.






Pridite, kaj naokrog, spehodite se po unikatni ulici.